‹ Zpátky na blog

Co dělat, když vám Instagram nebo Facebook zablokuje účet? Praktické tipy a zkušenosti od uživatelů

Máte problém s deaktivovaným účtem na Instagramu nebo Facebooku? Nefungují vám ověřovací kódy a vy jste už zoufalí? Nejste v tom sami!

Setkali jsme se s mnoha příběhy a zkušenostmi lidí, kteří si prošli stejným „peklem“. V tomto článku jsme shromáždili osvědčené postupy a tipy, jak tuto situaci řešit.

1. Když se nezobrazuje ověřovací kód (SMS):

Problém s doručováním SMS kódů pro přihlášení nebo obnovení účtu je velmi častý. Zde je několik tipů, které uživatelům pomohly:

  • Přepnutí jazyka na angličtinu: Pokud vám nepřišla ověřovací SMS, zkuste přehodit jazyk aplikace na angličtinu a celý proces zopakovat. U několika uživatelů tohle jednoduché řešení fungovalo a kód jim dorazil bez problémů.
  • Změna telefonního čísla na Vodafone: Někteří uživatelé hlásili, že změna čísla na operátora Vodafone pomohla k tomu, aby SMS kódy dorazily. Tato metoda však nemusí fungovat u všech operátorů – například s O2 nebo T-Mobile byly potíže.
  • Vytrvalost a technické triky: Pokud se kód stále nedaří doručit, zkoušejte to opakovaně v různých časech dne – ráno, večer, v noci. Vyzkoušejte také přepnout telefon do leteckého módu, vypnout a znovu zapnout iMessage nebo celý telefon restartovat. U některých uživatelů to nakonec zabralo.
  • Použití starých telefonů: U některých uživatelů pomohlo použití starých tlačítkových telefonů, které podporují pouze základní SMS formáty. Ačkoliv se to zdá jako extrémní řešení, v mnoha případech to fungovalo.

2. Založení nového účtu pro odblokování původního:

Pokud máte 2fázové ověření a SMS vám nedorazí, zkuste následující:

  1. Založte si nový Facebook účet s jiným e-mailem.
  2. Na novém účtu nastavte 2fázové ověření přes SMS.
  3. Po přidání telefonního čísla a jeho ověření by se mělo 2fázové ověření na vašem původním účtu zrušit.
  4. Přihlaste se zpět ke svému původnímu účtu a nastavte 2fázové ověření znovu – tentokrát přes autentikátor (doporučujeme Google Authenticator).

Tento postup je neoficiální a využívá chybu v systému Facebooku, takže jej použijte jako poslední možnost.

3. Ověření identity přes občanku a fotku:

Další možností, kterou uživatelé úspěšně použili, je ověření identity pomocí nahrání občanského průkazu a fotky. Proces může být komplikovaný a vyžaduje trpělivost:

  • Ověření přes ID: Systém Meta (Instagram a Facebook) někdy nabízí možnost ověření přes občanský průkaz a fotku. Někteří uživatelé sdíleli, že jim systém opakovaně zamítal fotky, ale po několika pokusech jim ověření prošlo. Doporučujeme to zkoušet opakovaně každých několik hodin.
  • Problémy s nefunkčními odkazy: Nefunkční odkazy a problém s nahráním dokumentů jsou časté. Řešení může být časově náročné a výsledky se mohou lišit – vytrvejte a zkoušejte opakovaně.

4. Odvolání proti deaktivaci účtu:

Pokud máte pocit, že váš účet byl deaktivován neprávem, můžete se proti rozhodnutí odvolat. Proces je následující:

  1. Přihlaste se k účtu, zadejte své uživatelské jméno a heslo.
  2. Následujte instrukce na displeji.
  3. Pokud je vyžadováno textové zdůvodnění, doporučujeme psát v angličtině, což může výrazně urychlit celý proces.

Instagram vyřizuje žádosti obvykle do 24 hodin, ale mějte na paměti, že to může trvat déle.

Co když už nic nefunguje?

Pokud ani jeden z výše uvedených postupů nefunguje, může to znamenat, že účet byl odstraněn vámi nebo někým, kdo má přístup k vašim přihlašovacím údajům. V takovém případě bohužel není možné účet obnovit.

Můžete si sice založit nový účet se stejnou e-mailovou adresou, ale nemusíte získat stejné uživatelské jméno.

Nejste v tom sami, vytrvejte a sdílejte své zkušenosti

Problémy s deaktivovanými účty na Instagramu nebo Facebooku mohou být frustrující, ale věřte, že nejste sami. Mnozí uživatelé si prošli stejnými situacemi a sdíleli své zkušenosti, které mohou pomoct i vám.

Vyzkoušejte jednotlivé kroky, buďte trpěliví a pamatujte, že někdy je to prostě boj s nedokonalým systémem.

Máte vlastní zkušenost nebo další tip, který vám pomohl? Podělte se s námi v komentářích – vaše rada může pomoct ostatním!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *